De tournee in de Media

De China-tournee van Brussels Philharmonic zit er op! Onze muzikanten zitten op het vliegtuig naar Schiphol en worden vannacht terug in België verwacht.

Zondagavond 10 januari speelden ze het afsluitende concert van de bijna drie weken durende tournee in het prestigieuze National Centre for the Performing Arts van Bejing. Brussels Philharmonic – het Vlaams Radio Orkest verkeerde er in goed gezelschap: London Philharmonic bracht er twee dagen eerder een concert, Berliner Philharmoniker strijkkwartet drie dagen later. Eens te meer een volle zaal en staande ovaties - een mooi einde van de tournee.

We zijn dan ook blij met de persaandacht die aan deze tournee besteed wordt: een bewijs dat het orkest een uniek parcours heeft afgelegd! En natuurlijk een mooie erkenning voor het harde werk dat musici en staf geleverd hebben om deze tournee mogelijk te maken. Mis dus de volgende uitzendingen niet:

  • dinsdag 12 januari: Radio 1 brengt een nieuwsitem van 4 minuten tijdens het programma Vandaag (16:00 - 19:00).
  • dinsdag 12 januari: JOURNAAL op tv één (19:00): item door VRT China correspondent Tom rond het laatste concert in Beijing, eventueel aangevuld met interviews met Gunther Broucke en enkele musici.
  • zondag 17 januari: COBRA TV op Canvas (21:00): reportage rond de tournee aangevuld met een interview door Frieda Van Wijck met onze concertmeester Otto Derolez. Vanaf zondag 17 januari online hier: http://cultuur.canvas.be/category/cobra-tv/


Bovendien zal er in één van de volgende Knack edities eveneens een uitgebreide reportage én interview met Gunther Broucke verschijnen, opnieuw rond de China-tournee. We houden jullie op de hoogte!

0 reacties:

Een reactie posten

 

Twitter Updates