Trotse dochters - tevreden pers

Ondanks de sombere ochtendlucht alleen maar tevreden gezichten aan het ontbijt vanmorgen: het concert gisteren was (opnieuw) schitterend! De zaal was zaterdagavond meer dan goed gevuld, met alweer een enthousiast publiek.Ravels Pianoconcerto voor de linkerhand bleek een aangename verrassing voor de Londense concertgangers, die dit werk niet vaak horen. Maar het hoogtepunt van de avond was zonder meer Rimsky-Korsakovs Shéhérazade, met een glansrol voor concertmeester Otto Derolez. Hij bracht de mysterieuze Oosterse sfeer helemaal tot leven, zoals een aantal mensen uit het publiek na afloop van het concert bewonderend vertelden. Zou het te maken hebben met de aanmoedigingen van dochter Virginie, die net voor het concert haar papa aanmoedigde met een kort berichtje op facebook: 'Daddy is going to do great ^^ So proud!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!'....

Intussen blijkt ook de Londense pers overtuigd van de kwaliteiten van Brussels Philharmonic - 
The Telegraph kopte 'The Belgian orchestra, led by Michel Tabachnik, brought to life an evening of French music that danced and glowed' - of hoe een 'eenvoudig' Belgisch orkest de finesses en speelsheid van de grootse Franse muziek perfect weet te vertalen. Het hele artikel kan je hier nalezen.

Ook de recensent van Classical Source was onder de indruk: 'the highlight of the evening – a near-perfect performance of Debussy’s masterly Jeux.' of nog 'the Second Daphnis and Chloe Suite, played with splendour and exciting flair by the Brussels musicians'. Het hele artikel kan je hier nalezen.


Kortom: they all love Brussels Philharmonic!

0 reacties:

Een reactie posten

 

Twitter Updates