Transformers: welkom in de concertzaal van de 21. eeuw

20 november 2012 | repetitie in Essen (Dag 1/14)
De eerste repetitie in Essen is van start gegaan! De zaal is fantastisch: deze zaal werd gerenoveerd in 2005 en is uitgerust met de laatste snufjes en de leukste gadgets. De kantine voor de artiesten is een droom. De bars in de foyers ogen chiquer dan de meest hippe café's op het Brusselse St. Gorkisplein.  En de akoestiek is om van te dromen!

En natuurlijk, de Deutsche Gründlichkeit: aan elke deur staat al een brandweerman klaar, just in case. En wie op het podium leunt, wordt door een vriendelijke maar strenge hostesse in een keurig donkerblauw maatpak onmiddellijk gevraagd om dat liever niet te doen. Want het podium wordt zo meteen omgebouwd, het is vol automatisch, alle delen kunnen verschuiven naar alle hoogtes en naar allerlei vormen. Productiemanager Gisbert Soika is er terecht trots op. In deze zaal, legt hij uit, kan alles.

In ons geval zeer handig, want de piano moet in de pauze van het concert  helemaal van voren (solo-positie voor het Beethoven Concerto)  naar achteren worden gerold (tutti-positie tijdens de Symphonic Dances van Bernstein). Het duurt geen drie minuten of het is gebeurd. Enkel de musici mogen zeker geen instrumenten op het podium laten liggen. Een kantelende cello of een viool die van een stoel valt - het zou jammer zijn!

Liesbeth0 reacties:

Een reactie posten

 

Twitter Updates