Alle dagen feest!


Meer dan 2000 man hebben hun weg gevonden naar het concert van Brussels Philharmonic gisteren avond in Mannheim. (Het concert maakte deel uit van de prestigieuze 'pro-arte-reeks': de plaatsen in het parket kosten 75€!). En weer was het publiek laaiend enthousiast.


In de late namiddag wandelen we even langs de concertzaal. De restaurantjes in de buurt zijn volledig uitgeboekt: onmogelijk om nog een tafel te vinden voor degenen die voor het concert nog vlug iets zouden willen eten. De vriendelijke ober in het legendarische Café Flo haalt zijn schouders op en wijst naar de reeks kleine tafeltjes naast het raam. Op elk tafeltje staat een klein wit bordje: 'reserviert 18h00' "Helaas, u ziet, we zitten vol vanavond." Dirigent Michel Tabachnik neemt zijn espresso dan maar aan de bar.

Luc Tooten, aanvoerder cello, gaat alvast naar de concertzaal. Opwarmen. En stagiair Nicola Mascia zorgt dat backstage alles goed afloopt. Dirigeerstokje? Bloemen? Is de microfoon er? Blijkbaar wil de organisator voor het concert het publiek even toespreken... allemaal details die goed in de gaten moeten worden gehouden! Na afloop van het concert, na de bisnummers, en na lang bravo-geroep is het feest.


0 reacties:

Een reactie posten

 

Twitter Updates