Tromgeroffel en trompetgeschal, wij gaan een ballet opvoeren!

Besançon. Na een week die meer op een uithoudingswedstrijd leek (6 x Don Juan, 1 x Also Sprach Zarathustra, 6 x La Bohème, ...) en een fantastisch concert olv Michel Tabachnik is de vrije zaterdag na de finale van de dirigentenwedstrijd meer dan welgekomen!

Ik denk niet dat er veel musici, na het haast mishandelen van de voorbije week, afgelopen zaterdag veel gestudeerd hebben! En terecht, want er is hier buiten de wedstrijd ook heel wat te beleven in Besançon, een prachtig stadje dat na een week al als een tweede thuis aanvoelt.

Maar goed, we hebben hier nog een andere kat te geselen. Een dodelijk grappige kat. Een ontzettend onnozele kat. Een kat van Hervé Niquet. En van Shirley & Dino. En van de zotten, de ontzettend grote zotten van Chicos Mambo.

Want, tromgeroffel en trompetgeschal, wij gaan een ballet opvoeren. Meerbepaald, het eerste Romantische Franse Ballet. Met dank aan onze goede vrienden van het Palazzetto Bru Zane.

Mocht u een van de hierboven genoemde namen niet kennen, YouTube ze, Facebook ze, Google ze, want deze combinatie, zeker met ons orkest, is goud waard. En tranen van het lachen. Klassieke muziek en humor, het is bij mijn weten een zeer moeilijk huwelijk, maar wat hier gebeurd, is ontzettend mooie muziek en ontzettend grappig. Heel jammer dat we dit maar 1 x kunnen uitvoeren!

In elk geval, ik was al fan het orkest en van Hervé, vanaf nu ben ik tot het einde van mijn dagen ook nog eens fan van Gilles en Corine, en van de heren (nu ja, heren...) van Los Chicos Mambo. En zelfs van Frans Romantisch Ballet.

Groetjes vanuit het zonnige Besançon, Bart Van der Roost
Beelden door Stephan Uelpenich

1 reacties:

  1. Volledig akkoord! Dat zijn tranen van ontroering en van lachen tegelijk!

    BeantwoordenVerwijderen

 

Twitter Updates