Nieuwjaar backstage!

De eerste concertzaal, het Shenzen Poly Theatre, is meteen een voltreffer. Het is wel nog even gissen naar de attitudes van het publiek. Warm ingeduffeld laten ze niet na om af en toe eens te babbelen en zelfs te telefoneren, maar het kan ons niet van de wijs brengen. Onze concertmeester heeft het ondertussen ook al begrepen: gaan zitten is geen applaus meer dus blijven we nu lekker lang rechtstaan! Door ons allen in dank aanvaard, want de stoelen zijn toch wel een maatje te klein.

Voor ons derde concert reizen we naar Zhuhai, een stad aan de Zuidzee. Hier worden we voor het eerst geconfronteerd met de bedenkelijke kwaliteit van sommige hotels. De aan de balie getoonde beschimmelde badmatten en rondvliegende kleerhangers zorgen dan ook voor enig animo! Terug in Shenzhen, na een opnieuw onvergetelijke reis met knotsgekke chauffeurs in hun gammele schuddebussen, maken we ons klaar voor oudjaar. Nee, geen cocktailjurken en champagne, maar het werkplunje van ons vierde concert in de plaatselijke Elisabethzaal, het Grand Theatre. Alweer een succes. Daarna eten we goed en drinken we op z’n Chinees, waardoor we noodgedwongen naar de bar afzakken om 2010 in stijl (en met de traditionele portie alcohol!) te kunnen starten.

Tot later! Grietje

1 reacties:

  1. Laat het thuisfront in fotoformaat eens meegenieten van "De aan de balie getoonde beschimmelde badmatten en rondvliegende kleerhangers zorgen dan ook voor enig animo!"

    BeantwoordenVerwijderen

 

Twitter Updates