Warm onthaal in Hannover

Het eerste concert van Brussels Philharmonic in Hannover was een schot in de roos: een enthousiast publiek zag én hoorde dat het goed was.


Een kleine 1500 mensen waren afgezakt naar de Kuppelsaal, een impressionant bouwerk dat dit jaar zijn 100ste verjaardag viert! Zwaar beschadigt tijdens WOII werd het in de jaren 60 grondig gerenoveerd. Vandaag is het, samen met de Opera en het Funkhaus, een van de drie orgelpunten van het indrukwekkende klassieke muziekleven in Hannover.


Pro Musica Hannover organiseert er elk jaar tal van concerten met internationale orkesten en grote solisten. Op de affiche voor de concertreeks 'Grosse Klassik' staan dit seizoen onder meer Rolando Villazón, Hilary Hahn en Lang Lang. Het publiek van deze reeks bestaat voor 90% uit abonnees, vertelt Carmen Hermelig, die blij is met de goed gevulde zaal - eens te meer omdat er vanavond ook een ander groot concert wordt gegeven: in het Funkhaus staat de NDR Radiophilharmonie.

Het enthousiaste publiek was onder de indruk van Ivo Pogorelich's Schumann en liet het orkest en Michel Tabachnik pas na een bisnummer vertrekken. Morgen zijn we terug in Brussel, repeteren terug een dag in Studio 4 van Flagey om daarna opnieuw te vertrekken voor concert nummer 3 van deze reeks - in Parijs.

Wordt vervolgd!




0 reacties:

Een reactie posten

 

Twitter Updates