The hills are alive with the sound of Brussels Philharmonic ...


Sinds gisteren is het orkest in Lyon voor hun optreden tijdens het Festival Berlioz vanavond in Le Cour du Chateau Louis XI in La-Côte-Saint-André. 

Ook de twee kinderen van onze  concertmeester Henri Raudales zijn erbij. Dankzij een snelle TGV verbinding konden we s'avonds proeven van de specialiteiten van de streek: sommige durfden zelfs de bekende andouillete-worst proberen. 

Na een korte busrit deze middag zijn we aangekomen in het prachtige La Côte Saint André voor het Festival Berlioz dat reeds bestaat sinds de tijd van Hector Berlioz. Onze concertlocatie vanavond is het prachtige Chateau  Louis XI.
Speciaal voor dit festival is er op de binnenkoer een gigantische tribune gebouwd die plaats biedt aan 1400 toeschouwers en dit in perfecte akoestische omstandigheden.

Voor de opvoering van de Notations I-IV en VII  van Pierre Boulez is onze percussie-sectie uitgebreid aanwezig voor wat vanavond een prachtig concert beloofd te worden. 

Kortom het belooft wederom een ‘night to remember' te worden voor het orkest en hun publiek onder de franse sterrenhemel  ...













0 reacties:

Een reactie posten

 

Twitter Updates