Instrumenten inpakken, en wegwezen!

Brussels Philharmonic begint aan de festivalzomer!
We starten de zomervakantie met een reeks internationale concerten op gerenommeerde festivals in Frankrijk en Duitsland. 

De eerste stop van onze festivaltournee is het zomerfestival in het Franse Vichy. Tijdens een galaconcert in de Opera speelt Brussels Philharmonique o.l.v. Michel Tabachnik werken van Chopin, Ravel en Debussy. 

De volgende bestemming zijn Festspiele in het Oost-Duitse Mecklenburg-Vorpommern. Jaarlijks programmeren de Festspiele maar liefst 120 concerten, die door zo’n 70.000 muziekfans worden bezocht. Zowel nieuwkomers als grote sterren spelen er op pittoreske locaties, in mooie kerken en kastelen, in rustieke schuren of onder de blote hemel. Eén van deze grote namen is Daniel Hope, dé stersolist van dit moment. Samen met Brussels Philharmonic zal hij er het Vioolconcerto nr. 1 van Benjamin Britten vertolken.


Daarna zijn we te gast op het Rheingau Musik Festival. 

Gunther Broucke, intendant:

‘We kijken ten zeerste uit naar deze festivals! Onze Duitslandtournee vorig jaar was een daverend succes, dus de verwachtingen zijn hooggespannen. Toch ben ik er zeker van dat we een geslaagde festivalreeks voor ons hebben. Het Rheingau Musik Festival in de wijnstreek aan de Rijn is, met meer dan 150 concerten, één van de grootste van Duitsland – een hele eer om daar geprogrammeerd te worden. En we delen de affiche met stersolist Daniel Hope: dat belooft sowieso een heel bijzonder concert te worden!’

Volg onze musici on tour via onze blog!

0 reacties:

Een reactie posten

 

Twitter Updates