Festival in eigen land!


Dinsdag 16 oktober | Voor de eerste keer ooit berichten we op onze reisblog over een binnenlands gebeuren: onze musici spelen deze keer namelijk niet in Berlijn, Parijs of Venetië, maar in Gent! De World Soundtrack Awards van het Filmfestival Gent komen er aan. Het is, zoals elk jaar, weer een grootse gebeuren. De tijd is rijp om het leven achter de schermen van dit befaamde festival  in de verf te zetten!

Vandaag zijn de eerste repetities voor de World Soundtrack Awards van start gegaan. Een altijd  even opgewekte dirigent Dirk Brossé kijkt uit naar de verschillende concerten in’t Kuipke Gent: ‘Het is al het twaalfde jaar dat ik met Brussels Philharmonic op de World Soundtrack Awards speel en telkens kijk ik daar enorm naar uit. Ze zijn echt expert in filmmuziek en de repetities verlopen daardoor vlot en op een aangename manier. Dit jaar wordt James Newton Howard in de bloemetjes gezet, componist van onder meer The Hunger Games, King Kong, the Sixth Sense en Pretty Woman. Echt fantastisch mooie muziek."

Naast de jaarlijkse WSA maakt het orkest zich ook klaar voor de unieke productie '007 in Concert'. Aanleiding voor dit concert is de release van de nieuwe James Bond-film Skyfall op 26 oktober en de 50e verjaardag van de allereerste James Bondfilm 'Dr. No'. Vlaamse pop- en rockartiesten, waaronder Lady Linn, Zap Mama en Koen Wouters brengen een eigen interpretatie van hun favoriete Bond song.
Dirk Brossé bedankt bibliothecaris Emmanuel Sproelants voor het grote werk dat vooraf gaat aan zo’n productie. 

Wat een kopersectie! Zes hoorns op een rij zie je niet vaak...

0 reacties:

Een reactie posten

 

Twitter Updates