Connesson, Rachmaninov, Ravel, Debussy en Bizet in Zaragoza!

Het eerste buitenlandse concert van Brussels Philharmonic en chef-dirigent Stéphane Denève was een schot in de roos! De chemie tussen onze musici en Denève sloeg duidelijk over naar de zaal, een prachtlocatie trouwens: Het Auditorio Zaragoza, amper 20 jaar oud,  hoort bij de meest gerenommeerde moderne zalen van Europa, grote namen als Zubin Mehta beweren zelfs dat de zaal trots mag zijn op de beste akoestiek ter wereld.

Het was dan ook een plezier er te repeteren en concerten. Zoals op al zijn concerten heeft chef-dirigent Stéphane Denève ook voor de tournee naar Spanje een stuk 21ste eeuwse muziek in zijn bagage. Guillaume Connesson's Maslenitsa, een ode aan de Russische muziek, veroverde het Spaanse publiek in een oogopslag en gaf een perfecte aansluiting op het pianoconcerto van Rachmaninov, gespeeld door rasmuzikant Nicholas Angelich.

Debussy's 'La Mer' en Ravel's 'La Valse' maakten de avond compleet, en het bisnummer 'La Farandole' uit Bizet's Arlésienne Suite was de kers op de taart.

Een geslaagde avond in een prachtige zaal voor een enthousiast publiek. Vanavond staan we in Logroño en kijken er alvast naar uit!

0 reacties:

Een reactie posten

 

Twitter Updates