"L'orchestre soleil"

 De afgelopen twee weken zat het orkest en het koor opgesloten in De Munt voor de opnames van de magische opera van Félicien David 'Herculanum'.

Voor de repetities begonnen in de namiddag was er toch nog tijd om samen het prachtige Kasteel van Versailles te bezoeken en dit onder een stralende zon. We voelden ons allemaal even 'Roi Soleil' tijdens het rondwandelen in de tuinen en de verschillende kamers van het kasteel.

Om 15u was het echter terug tijd voor het ernstige werk: de laatste repetitie voor het concert van vanavond. Toen de muzikanten en koorleden voor het eerst het podium opwandelden van dit historisch podium waar zelfs Mozart ooit dirigeerde vielen er verschillende wows en ohhs te horen. Dit is werkelijk een indrukwekkend mooie zaal en we zijn allemaal heel trots dat we hier mogen spelen.

Dit wordt een historische avond voor Parijs en voor Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor,  na 150 jaar is Félicien David terug waar hij verdient te staan: l'Opéra Royal de Versailles!

 


0 reacties:

Een reactie posten

 

Twitter Updates