Joris speelt met Sir Simon

Heel het orkest maakt zich op voor het laatste concert van deze tournee in het Konzerthaus Berlijn, maar dit zonder onze aanvoerder hobo Joris Van den Hauwe.
Naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van de Herbert von Karajan Academie, wordt op 2 december in de Philharmonie in Berlijn een jubileumconcert gespeeld onder leiding van Sir Simon Rattle.

De Herbert von Karajan Academie werd veertig jaar geleden gesticht. Elke twee jaar worden twee muzikanten per instrument geselecteerd om voor een periode van twee jaar aan deze Academie te studeren.
Doel van deze Academie is dat muzikanten naast het privé onderricht de kans krijgen om met de Berliner Philharmoniker te concerteren. Joris Van den Hauwe werd op 23 jarige leeftijd geselecteerd. Tijdens deze periode speelde hij verschillende keren met de Berliner Philharmoniker olv. Herbert von Karajan, Claudio Abbado en nog vele andere grote namen.

Voor dit concert werd een selectie gemaakt van alle oud-studenten van de Academie. Degenen die geloot worden, krijgen de kans om olv Sir Simon Rattle de 8e symfonie van Bruckner te spelen. Eigenlijk  was voorzien dat Joris 2e doublure zou spelen, maar op de eerste repetitiedag werd hem gevraagd om 2e hobo te spelen.
Joris vertelt ons dat het een aparte ervaring is om met Ratlle te spelen en is terecht trots op deze unieke ervaring.

Na de repetitie strikken wij een zeer vlotte en sympathieke Simon Rattle. Hij wenst Brussels Philharmonic een prachtig concert toe in in het Konzerthaus!

0 reacties:

Een reactie posten

 

Twitter Updates