Een verslag van onze concertmeester

Tallinn is een sprookjesstad! Twee jaar geleden had ik reeds de eer hier Histoire du Soldat van Stravinsky te vertolken, dit keer was het de beurt aan enkele hoogepunten uit de wereld van de filmmuziek!

Gabriel Yared, de schepper van de muziek van oa. The English Patient, is een grootmeester, dat staat als een paal boven water! Maar wat ons aller Dirk Brossé aan schoonheid neergepend heeft in DAENS, daar is maar één woord voor: weergaloos. Wannneer, zowel op de repetitie als op concert, onze solist Engelse hoorn Lode Cartrysse ons met de aanvangstonen van Hymn of Praise de oren streelt, biggelen de tranen me over de wangen. Wanneer ik dan zelf de solo uit "Nette's true love theme" mag vertolken ben ik echt in een andere wereld. Dit is helemaal topklasse! Eens te meer een feit dat we als Belgen 1000 keer trotser moesten zijn dat we zo'n begenadigd componist als Brossé in onze rangen hebben.

Als solist treedt ook een knappe Argentijnse Bandoneon-speler op : Juanjo Mosalini. De bandoneon-genen heeft hij helemaal van zijn beroemde vader Juan José Mosalini, met wie ik lang geleden tientallen tango-concerten gaf en een mooie tango-cd maakte. Gaelle Méchaly, de Franse top-sopraan is ook van de partij in Tallinn.

Dat zo'n klein, fijn dametje over zo'n krachtige stemmachine beschikt is al onwaarschijnlijk. Maar zo'n sobere dame, die over een dergelijk uitgebreid kleurenpalet beschikt, is een witte raaf in de dikwijls-door-diva's-geteisterde-sopraan-wereld.

Eens terug in Belgie, al direct weer aan het werk: 3 dagen non-stop coaching van Conservatoriumorkesten uit Gent, Tilburg en Maastricht. Het stopt ook nooit! En dat is maar goed ook!

Otto Derolez, concertmeester

2 reacties:

  1. Komt er een cd? We zitten er echt op te wachten.
    Bernd en Annemie Nelis

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Komt er een cd? We zitten er echt op te wachten!
    Bernd en Annemie Nelis

    BeantwoordenVerwijderen

 

Twitter Updates