We gaan naar het Filmfestival in Tallinn

Op 4 december gaan de European Film Awards van start, de Europese tegenhanger van de Oscars in Amerika.

We zijn mee van de partij: Het hele gebeuren wordt op 2 december namelijk ingeleid met een concert van Brussels Radio Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé. Daarnaast is ook de Belgische animatiefilm Sammy’s avonturen van regisseur Ben Stassen genomineerd voor beste animatiefilm van het jaar. We zijn hier bijzonder blij mee, zeker omdat ons orkest de soundtrack heeft ingespeeld voor deze film over een schildpad, die op zoek naar zijn grote liefde gedurende 50 jaar de wereld rondzwemt. Duimen dus!

Je kan de resultaten van het gala terugvinden op de website van de European Film Academy. De film wordt trouwens nu al gezien als kansmaker voor de oscar, maar dan pas volgend jaar: in de Verenigde Staten komt Sammy’s Adventures pas in 2011 in de bioscoop.

Lees meer op de website van deredactie.be.

Ons concert op 2 december is een productie van het Filmfestival Gent; de Estse hoofdstad Tallinn en Gent zijn zustersteden. Gabriel Yared is de eregast op het concert. Behalve muziek van Yared, Shigeru Umebayashi en Alberto Iglesias — allemaal trouwe bezoekers van het Filmfestival Gent — wordt tijdens het concert ook de Cantus in memoriam of Benjamin Britten van de Estse componist Arvo Pärt uitgevoerd.

Onze musici & Dirk Brossé vertrekken op 1 december - volg hen op de voet via deze blog!

1 reacties:

  1. Succes !!
    noord
    oost
    zuid
    west
    overal is Brussels Philharmonic op zijn best !

    BeantwoordenVerwijderen

 

Twitter Updates