Hoe stop je een Thalys?

Het is de nachtmerrie van elke regisseur: Op stap met een meer dan 100-koppig orkest, we worden verwacht voor een concert in Parijs, en totale chaos op de Belgische spoorwegen. Koperdiefstal te Mechelen en een tragisch ongeluk in Hove stuurden het spoorwegennet volledig in de war. Treinen in Mechelen werden afgeschaft, het verkeer tussen Antwerpen en Brussel was volledig verstoord. Rond 13u ontstond er een lichte paniek toen aan het meeting point in Sam's Cafe aan Brussel Zuid  maar een half orkest stond.

Gelukkig zijn onze musici het reizen ondertussen gewoon en zijn ze inventief in het zoeken naar oplossingen. Bovendien kon Bart, onze productieverantwoordelijke, de Thalys een extra zeven minuten laten wachten voor de laatkomers. Hoe hij het gedaan kreeg, we weten het niet!
Maar het was voldoende om iedereen op het laatste nippertje op de trein te krijgen. Onze eerste fluitist sprong er nog net binnen, en de Thalys vertrok. Een altvioliste, die in Gent vastzat, reageerde vlug en sprong op een trein naar Lille. Daar kon ze een trein naar Parijs halen en was zo eveneens nog net op tijd voor de repetitie. 

Dat de repetitie zoals gepland om 16u kon beginnen, bleek een klein mirakel.


0 reacties:

Een reactie posten

 

Twitter Updates