Eerste concert helemaal uitverkocht

Het was best spannend, zo 's ochtends toekomen in een bekende zaal waar we zelf echter nog niet geweest zijn. Onderweg nog even mijn beste Duits oefenen en nadenken wat allemaal nog geregeld moest.

In de grote zaal van het Grosses Festspielhaus hebben onze stagehands al veel werk verricht, het podium staat. We worden ook geconfronteerd met de strikte regels: een brandgang moet vrij blijven midden op het podium. Met een beetje creatief denken merk je er niets meer van.


De repetitie 's ochtends werd bijgewoond door 500 Salzburgse scholieren en ook de componist van een van de werken, Theodor Burkali. Zij waren alvast heel enthousiast, dat gaf goede hoop voor de avond.

's Avonds zit de zaal volledig vol. 2200 kritische toehoorders wachten vol ongeduld. Het orkest komt op en dan maestro Tabachnik. Eerste klarinetist Eddy Vanoosthuyse geeft het beste van zichzelf in de moderne klezmermuziek van Theodor Burkali. En het publiek hoorde dat het goed was. Na de pauze werd het nog enkele graden warmer in de zaal bij de tonen van Smetana's Ma Vlast. De "Moldau" kreeg zoveel applaus dat onze maestro besloot hem als bisnummer opnieuw te spelen. Samengevat, een zeer geslaagde eerste concertavond. We kijken uit naar de concerten van morgen en overmorgen.

0 reacties:

Een reactie posten

 

Twitter Updates