Kasjmier voor Victoriaanse concerthal

Een 258km lange busrit via de A1 laat ons nog, onder een stralende zon, mateloos genieten van het glooiende Britse landschap. Schotland ligt algauw achter ons, en Noord-oost-Engeland wenkt. Violist Bruno vertelt dat hij jaarlijks zijn vakantie doorbrengt in de UK. De grasgroene weiden, rustig grazende schapen, kasteelruïnes en kronkelige wegen langs de kust verklaren waarom: hoe kan je ooit uitgekeken geraken op deze prachtige vergezichten, vastgelegd door schilders als John Constable en William Turner? 

Onderweg wordt veel gepraat, over het professionele muzieklandschap, bekende solisten en concerten uit het verleden die in het geheugen zijn gegrift. Maar ook de oldtimers langs de kant van de weg worden becommentarieerd, én onze concertmeester en de buschauffeur hebben het over snooker - we are in the UK, isn't it!

Het concert in Middlesbourgh vindt plaats in Middlesbrough Town Hall, een Victoriaanse concerthal. Prachtige glas-in-lood-ramen en ornamenten in de vorm van draken geven de zaal een heel bijzonder cachet. Klein nadeel is dat we in de oude theater de koude voelen binnensluipen. Gelukkig wordt het publiek helemaal warm van een prachtig concert, én brachten heel wat musici én onze productieverantwoordelijke Jim een warme kajsmiersjaal als souvenir mee uit Edinburgh. 
En natuurlijk waren we niet de eerste musici die de zaal in lichterlaaie zetten.  Gingen ons voor: niemand minder dan Blur, Oasis, Pete Doherty en The Levellers! 


0 reacties:

Een reactie posten

 

Twitter Updates