Noodlot, erotiek & weemoed

We gaan de klassieke kaskrakers spelen, van de eerste tot de laatste, zoveel is duidelijk! Voor ons het geijkte repertorium, voor de melomaan een aantal meefluiters, maar vooral voor de niet-concertganger een wereld die zich opent! En daar is een hoop werk aan de winkel. Het zal dus zaak zijn van ook bij hen een zeer dynamische, enthousiaste en gepassioneerde indruk achter te laten. En ofschoon we voornamelijk eerder korte fragmenten zullen spelen, niets is zo krachtig als de boodschap van een paar noodlottige Beethoven-kreten, een nostalgische golf uit “die Moldau”, een erotische streling van Mozart, een weemoedige traan van Tchaikovsky, een ophitsende Walkurenrit van Wagner, en nog zoveel meer. Allemaal parels die de tand des tijds hebben -en zullen - weerstaan, en waarmee we hopen Vlaanderen (en NL!) te verleiden!

Voor het zo ver is, dienen de violen, letterlijk èn figuurlijk, nogmaals tot in het allerfijnste detail op mekaar afgestemd te worden. Muzikanten zoals wij zijn 100% bezig met perfectie proberen te bereiken op vlak van klank, intonatie, frasering, balans, nu komt daar dus de dimensie beeld bij.

En we weten ook maar al te goed dat heel veel mensen met hun ogen luisteren. Oorstrelend mooi spelen zal dus niet volstaan, we zullen er dus ook allen piekfijn moeten uitzien! En behalve de zo belangrijke costumage, ons sinds 1 seizoen exclusief aangeboden door Meester Couturier Bruno Van Gils van Café Costume, zal zelfs onze gelaatsuitdrukking nauwlettend in het oog gehouden worden, daar waar nodig pokerface (daar zijn we zeer goed in!), dan weer een warme lach, en hier en daar weemoed, want alles wat in het theater op de bühne hoort, telt dus ook voor ons! We zien er allen ontzettend naar uit, het wordt beslist weer een schitterende ervaring, voor ons ...èn voor het publiek!

Otto Derolez, concertmeester

0 reacties:

Een reactie posten

 

Twitter Updates